Cikkek, érdekességek

Néhány szó magamrólDr. Kökényes Marianna pszichiáter főorvos vagyok, pszichoterapeuta szakorvos, hipnoterapeuta képzettséggel. Idegi és lelki zavarok kezelésének széles körével foglalkozom. Az életvitelünk következtében egyre gyakoribbak a stressz miatt létrejött zavarok. Számos ember szenved a szorongás, teljesítmény, depresszió, pánik okozta testi és lelki tünetekben. Folyamatosan nőnek a külső elvárások. Egyre fiatalabb korban jelentkeznek a panaszok. Gyakran feszültek kapcsolataink.

Rendeléseimen holisztikus szemléletben dolgozom. A biológiai-gyógyszeres, illetve a pszichológiai-pszichoterápiás kezelések külön-külön és kombinálva is elérhetők rendeléseimen. Minden kóros lelkiállapotnál fontos a megelőzés. Tanácsadással és pszichoterápiás kezeléseimmel segítek a traumák és krízisek hatásának csökkentésében, megszüntetésében.

„Többet kellene foglalkoznunk a lélekkel, mint a testtel! A lélek tökéletessége kiegyenlíti a test gyengeségeit. A test szellemtelen ereje azonban nem teszi jobbá a lelket.”   (Demoktitosz)

Pszichológus válaszol

Hetilapok népszerű levelező rovata az emberek pszichológiai problémáiban igyekszik tanácsot adni. Ez lehet magánéleti krízis vagy tanácstalanság, párkapcsolati problémák, gyermeknevelési gondok, krónikus betegségekhez társuló lelki zavarok.

Egyre bonyolultabb világunkban nehéz kapaszkodókat találni. Nevelésünk egyre kevesebb időt szán a lelki folyamatok és képességek fejlesztésére. Pedig a kiegyensúlyozott és sikeres élethez elengedhetetlen a stabil lelki alkat. Fontos, hogy gondoljunk erre. Merjünk segítséget kérni! Szakemberhez fordulni! Nem a gyengeség jele, ha bevalljuk saját kudarcainkat. Kívülről jövő észrevételek, tanácsok, egyéni fejlesztés megfordíthatja a sorsát! Van kiút annak, aki keresi azt. A személyes kapcsolat több, mint egy cikk és csak Önről szól, személyre szabott terápiás tervvel.

Gyógyszerekről őszintén

Egy időben az orvoslás teljesen elvetette az alternatív gyógymódokat és minden hitét a kemikáliákba vetette. Mára egyértelmű, hogy a gyógyszerek nem hozzák meg minden esetben az elvárt „csodát”. A csalódás átcsapott dühbe és a gyógyszeres terápiák elutasításába.

Pedig a gyógyszereknek meg van a létjogosultságuk a pszichés zavarok kezelésében is. A mellékhatások túlhangsúlyozása, az azokkal való riogatás helyett inkább az egyértelmű előnyüket kell nézni. Hatékonyan oldják a szorongásokat, kiváló hangulatjavítók és az elmebajokat is tünetmentessé lehet tenni velük. Javul a munkaképesség, az alkalmazkodás. Természetesen csak addig kell használni, ameddig indokolt!

Mikor eltöröd a lábad, nem gondolkodsz be kell-e gipszelni és mennyire sorvadnak tőle majd az izmaid. Ha autót veszel, akkor a gyorsaságát és kényelmét nézed és nem első sorban azt, hogy mennyi káros anyagot bocsát ki és hogyan szennyezi azt a levegőt, amit te is belélegzel! Mivel a kenyérre, cukorra, csokoládéra, hamburgerre nem írják rá a „mellékhatásait” nyugodt lelkiismerettel, korlátozás nélkül fogyasztod! Pedig elhízol, cukor-, ér- és szívbeteg lehetsz tőlük egy idő után!

Az életben mindig az arany középút a legjárhatóbb! Mindenből mértékkel. A gyógyszerek az emberiség közös nagy felfedezései és tudása az egészség visszaszerzése érdekében. Ésszerűen és mértékkel használva sokat segítenek a szenvedőknek! Ha nem akarsz függő lenni, akkor mellette azonnal egészítsd ki önismereti fejlődéssel, pszichoterápiával, diétával, mozgással, gyógynövényekkel és más hasznos alternatív kezelésekkel is! Ne csak kívülről nézd saját gyógyulásodat, hanem vegyél részt Te is aktívan belőle!

Javaslom, hogy a gyógyszerek szedését és elhagyását minden esetben beszéld meg kezelőorvosoddal a saját érdekedben!

Mi nem terápia?

A pszichét megcélzó módszerek áradata található a piacon. A beavatkozások nem kockázatmenetesek. Az emberek vágynak a csodára!

Kérem jelentkezzen be a kezdőlapon a teljes tartalom eléréséhez!

 2018. február 
hkszcspszv
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627281234
 

Családállítás

A következő terápiás család­ál­lí­tást márciusban tartom. Várom megoldatlan problé­má­já­val, de szívesen látom segítő ér­dek­lő­dő­ként is!
» Kérem olvassa el ajánlásomat!

Egészség medálok

Minden anyag saját elek­tro­mág­ne­ses mezővel rendelkezik. Ennek az elektromágneses mezőnek a bemérésére már számtalan módszer és technikai eszköz létezik. Ez alól nem képez kivételt az élő szervezet sem.

Internetes terápia

Módszerem lehetővé teszi a távolságok áthidalását. A terápia során folyamatos kapcsolatban maradhat velem, késlekedés nélkül kérhet tanácsot.

Önértékelő tesztek

Szorongás, depresszió és stressz önértékelő tesztek kitöltésével is tájékozódhat hangulati ál­la­po­tá­ról. Eddig már 46.885 tesztet töl­töt­tek ki honlapom látogatói. Miért ne próbálná meg ezúttal Ön is?

Korábbi tartalmak