Cikkek, érdekességek

Néhány szó magamrólDr. Kökényes Marianna pszichiáter főorvos vagyok, pszichoterapeuta szakorvos, hipnoterapeuta képzettséggel. Idegi és lelki zavarok kezelésének széles körével foglalkozom. Az életvitelünk következtében egyre gyakoribbak a stressz miatt létrejött zavarok. Számos ember szenved a szorongás, teljesítmény, depresszió, pánik okozta testi és lelki tünetekben. Folyamatosan nőnek a külső elvárások. Egyre fiatalabb korban jelentkeznek a panaszok. Gyakran feszültek kapcsolataink.

Rendeléseimen holisztikus szemléletben dolgozom. A biológiai-gyógyszeres, illetve a pszichológiai-pszichoterápiás kezelések külön-külön és kombinálva is elérhetők rendeléseimen. Minden kóros lelkiállapotnál fontos a megelőzés. Tanácsadással és pszichoterápiás kezeléseimmel segítek a traumák és krízisek hatásának csökkentésében, megszüntetésében.

„Többet kellene foglalkoznunk a lélekkel, mint a testtel! A lélek tökéletessége kiegyenlíti a test gyengeségeit. A test szellemtelen ereje azonban nem teszi jobbá a lelket.”   (Demoktitosz)

Családállítás

Ennél a módszernél idegen emberek képviselnek egy problémát vagy családtagot a rendszerben. Térben felállítva kapcsolatba kerülnek egymással. Modelleznek egy érzelmi helyzetet. A képviselők ezáltal anélkül, hogy ismernék az igazi problémát vagy családtagokat, egyszer csak pontosan ugyanazt érzik, mint ők. Megmutatkozik, hogy létezik egy olyan tudás, amely messze túlmutat a hagyományos információszerzés határain! Ennek segítségével felismerhetők azok a mozgató erők, amelyek szerint a kollektív tudattalan működik. A lélek lépésről lépésre fejlődik. A segítő is mindig egy lépést tesz meg vele, majd a lélek egyedül dolgozik tovább a következő lépés előkészítésére. A felismeréshez vezető utat nem lehet lerövidíteni, sem megkönnyíteni. Készen kell rá állni és akkor bekövetkezik a változás. Aki ilyenkor átadja magát a mély lelki mozgásnak, olyan megoldás felé lép, ami mindent-mindenkit összekapcsol és a megbékélés felé vezet.

Családállításom

• „Nagyon izgultam a csoport előtt. Úgy képzeltem, mint a filmekben, ülünk és mindenki "kibeszéli" a problémáit. Féltem, hogy milyen lesz az idegen emberek között. Megfordult a fejemben, hogy nem is megyek el.

Szerencsére nem így döntöttem! Hatalmas élmény volt! Szinte hihetetlen! Meg sem szólaltam, mégis olyan érzelmekre ismertem rá és éltem át, amikről korábban tudomást sem mertem venni, vagy nem is ismertem. Idegen emberek elképesztően pontosan tükrözték a bennem munkáló érzéseket anélkül, hogy ismernének. Erős lelki hatás alá kerültem, ami hetekig élt még bennem utána is. Mély önismeretet adott. Egyáltalán nem zavart, hogy mások is ott vannak, sőt nagyon biztonságot adó volt! Csak a segítőkészséget éltem át, barátságos légkört, egymásra figyelést.

Új szempontból érzékeltem a gyerekeimmel, szüleimmel való kapcsolatot. Megértettem a köztünk feszülő ellentétek mozgatóit és kipróbálhattam új közelítést hozzájuk. Szinte azonnal átrendeződött az életem, amit korábban évek óta számtalan próbálkozás után sem tudtam megoldani.”  - P.Jné -

• „Már a válás szélén álltunk. Nem hittem, hogy bármi segít. Csak a férjem unszolására mentem a csoportra, de nem hittem benne. Minden olyan zavaros volt. Csodálatos volt átélni, hogy kapcsolatunk mély érzésekre épül. Egymásra találtunk, először láttuk egymást úgy ahogy vagyunk, hibáinkkal, de mély kötődésünkkel. A csoport sokat segített, hogy a jövőnket erre a szeretetteljes kötődésre építsük fel, és a nehézségeket közösen oldjuk meg egymás hibáztatása nélkül.”  - M.K. -

• „Egészen hiheteten ez a csoport. Elvesztettem a férjem és nem tudtam kilépni a mély gyászból. A munkahelyem vesszélybe került. Nem bírtam figyelni, csak tépelődtem. Nem segítettek az antidepresszánsok sem. A csoporton búcsút tudtam venni páromtól és megértettem, hogy nekem még van tennivalóm az életemben. Azóta újra megtaláltam az életem értelmét.”  - N.Mné -

• „Évek óta "öltük" egymást. A gyerekek miatt éltünk együtt, de őket is pszichológushoz hordtuk a zaklatott családi légkör miatt. A férjem folyton megcsalt, de nem hagyta, hogy elmenjek tőle. A csoporton megrázóan átélte, hogy köztünk minden megszakadt már. Nehezen, de hagyta, hogy elmenjek tőle. Elötte háromszor adtam be sikertelenül a válópert. A csoport után valahogy végig tudtuk csinálni. Mindkettőnk élete egy új kapcsolatban rendeződött. Mindkettőnknek ez volt egy jó megoldás, de a csoport erős lelki lökése nélkül még évekig szenvedtünk volna a megszokott rosszban.”  - V.P. -

Ha Önnek is segített és hasznosnak tartotta részvételét,
ajánlja ismerőseinek!

 2018. február 
hkszcspszv
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627281234
 

Családállítás

A következő terápiás család­ál­lí­tást február 3-án 10 órakor tartom. Várom megoldatlan problé­má­já­val, de szívesen látom segítő ér­dek­lő­dő­ként is!
» Kérem olvassa el ajánlásomat!

Egészség medálok

Minden anyag saját elek­tro­mág­ne­ses mezővel rendelkezik. Ennek az elektromágneses mezőnek a bemérésére már számtalan módszer és technikai eszköz létezik. Ez alól nem képez kivételt az élő szervezet sem.

Internetes terápia

Módszerem lehetővé teszi a távolságok áthidalását. A terápia során folyamatos kapcsolatban maradhat velem, késlekedés nélkül kérhet tanácsot.

Önértékelő tesztek

Szorongás, depresszió és stressz önértékelő tesztek kitöltésével is tájékozódhat hangulati ál­la­po­tá­ról. Eddig már 46.836 tesztet töl­töt­tek ki honlapom látogatói. Miért ne próbálná meg ezúttal Ön is?

Korábbi tartalmak